Мікроелементи на соняшник

Для досягнення високих і стійких врожаїв критично важливе забезпечення рослин правильним та збалансованим харчуванням. Використання спеціалізованих мікродобрив для соняшника дозволяє з легкістю забезпечити потребу у багатьох необхідних мікроелементах. Процес засвоєння ключових макроелементів має таку динаміку: азот потрібен рослині протягом всього періоду її вегетації, калій важливий перед цвітінням та після нього, а фосфор активно використовується до настання фази цвітіння.

Фоліарне підживлення відіграє важливу роль, оскільки дозволяє рослинам накопичувати необхідну вологу та есенційні мікроелементи, що сприяє прискоренню біологічних процесів, підвищує життєздатність, поліпшує схожість насіння і стимулює ріст коренів та стебел. Позакореневе внесення добрив здійснюється шляхом обприскування листя під час активного росту культури.

Соняшник – рослина, яка є однією з «ненажер» агрокультур через свою високу потребу в поживних речовинах. Він витягує з ґрунту більше мінералів порівняно з багатьма іншими культурами, що робить його вимогливим до якості землі та внесення добрив.

Саме тому соняшнику необхідні такі мікроелементи як: бор (B), марганець (Mn), мідь (Cu), цинк (Zn) та молібден (Mo) є критично важливими для забезпечення сталого та високого врожаю соняшника.

Їх концентрація в рослинах та ґрунтах є досить низькою, зазвичай складає від 0,01% до 0,001% від сухої речовини, через що вони класифікуються як мікроелементи.

Важливі мікродобрива для соняшника:

Бор (B) є незамінним у процесах запилення та запліднення, він також відіграє важливу роль у регуляції білкового і вуглеводного обмінів речовин, а також впливає на численні інші біохімічні процеси в рослині. Соняшник особливо чутливий до нестачі бору. Профілактичне внесення цього елемента перед періодами посухи та високих температур знижує інтенсивність дихання рослини, випаровування води і збільшує її стійкість до посушливих умов.

Молібден (Mo) активно впливає на розвиток здорової кореневої системи та є важливим для азотного обміну. Внесення молібдену особливо ефективне, коли він застосовується разом з бором, оскільки ці елементи взаємно підсилюють дію один одного.

Марганець (Mn) має ключове значення в процесах засвоєння азоту. Його нестача може спричинити надмірне зростання надземної частини рослин на шкоду розвитку кореневої системи, що робить рослини більш вразливими до різних захворювань. Марганець особливо необхідний на ранніх стадіях розвитку та у фазі бутонізації.

Мідь (Cu) є активатором багатьох окисно-відновних процесів, важливий для синтезу лігніну та сприяє збільшенню продуктивності насіння. Дефіцит міді може проявлятися у блідості молодих листків, які можуть змінити колір зі світло-зеленого до білого.

Цинк (Zn) відіграє важливу роль у синтезі хлорофілу та декількох вітамінів, а також підвищує стійкість рослин до температурних стресів. Симптоми дефіциту цинку включають вузькість і деформацію молодих листків, які стають жорсткими, та загальне уповільнення росту рослин, особливо під час холодної погоди.

Мікродобрива такі як: Нановіт Моно Бор, Нановіт Моно Цинк, Нановіт Супер, а також Скудеро Борон, Скудеро Мульті та інші, які ви можете замовити у нас, що допоможуть забезпечити всі потреби соняшника у мікроелементах.

Наші менеджери та спеціалісти компанії "Аграрна Платформа" допоможуть і проконсультують вас щодо вибору мікродобрив.

Інформаційне повідомлення
Посилання скопійоване в буфер обміну
(5)
(5)