Мікроелементи на сою. Чому варто використовувати?

Мікроелементи  на сою.  Чому варто використовувати?

Є розповсюджене уявлення, що соя як сільськогосподарська культура не потребує додаткового забезпечення азотними добривами, оскільки може засвоювати азот завдяки азотфіксуючим бактеріям і вбирати інші поживні речовини безпосередньо з ґрунту.

Проте такі твердження неоднозначні, тому що соя виявляє високу чутливість до мінерального живлення, і потребує добрив, які є критично важливими для її оптимального росту і розвитку.

Оптимальне удобрення сої. Ключові мікроелементи і їх значення:

  • Азот (N) - Життєво важливий на ранніх етапах росту. Допомагає сої до розвитку, поки не відбудеться ефективне закріплення бульбочкових бактерій, які фіксують атмосферний азот.
  • Фосфор (P) - Сприяє розвитку міцної кореневої системи, необхідний для фотосинтезу, респірації, і вироблення енергії, а також допомагає в формуванні зерна.
  • Калій (K) - Важливий для активації більше 60 ферментів, регулює водний баланс, покращує якість зерна і зміцнює рослини перед стресовими умовами.
  • Сірка (S) - Необхідна для синтезу білків та амінокислот, включаючи метіонін та цистеїн, також важлива для вироблення олії в соєвих бобах.
  • Магній (Mg) - Центральний компонент хлорофілу, допомагає в процесі фотосинтезу і необхідний для використання інших мікроелементів.
  • Молібден (Mo) - Збільшує ефективність використання азоту рослиною, покращуючи асиміляцію нітратів і сприяє білковому обміну.
  • Бор (B) - Важливий для репродуктивної функції рослин, впливає на розвиток квіток та плодів, а такожсприяє синтезу цукру і руху карбогідратів.
  • Цинк (Zn) - Необхідний для синтезу білка, зростання та розвитку рослин, а також активізації багатьох ферментативних систем.

Підбір добрив для сої

Наприклад, Мікродобриво "Нановіт Моно Бор" , який ефективно попереджає дефіцит бору, активізує білковий та вуглеводний обмін, покращує цвітіння та запліднення, збільшує кількість квіток та стручків на рослині, запобігає фізіологічним хворобам, підвищує вміст цукрів і збільшує термін зберігання продукції.

"Нановіт Супер" призначений для позакореневого живлення всіх сільськогосподарських культур. Швидко проникає в клітини рослин та підвищує їх ферментативно-гормональну активність. Завдяки хімічному складу підвищує стійкість рослин до посухи, шкідників, хвороб та фізіологічних стресів, а також, забезпечує підвищення рівня урожайності і якості одержаної продукції.

Також такі препарати як: "Нановіт Моно Цинк", "Нановіт Аміно Макс", "Нановіт Макро", "Нановіт Кальцієвий", "Нановіт Фосфорний" будуть ідельними для росту і розвитку сої.

З мінеральних добрив дієвий препарат "Сульфат Магнію кристалічний MgO 16% SO3 32%", який ефективно усуває дефіцит магнію та сірки в рослинах у важливі періоди їх розвитку та сприяє зростанню урожайності та покращує якість сільськогосподарської продукції, зокрема збільшує вміст білка і клейковини в зернових, цукристість у цукрових буряках, олійність у соняшнику та сої.

Отже, соя вимагає уважного підходу до мінерального живлення для досягнення оптимальних результатів урожайності та якості продукції, особливо в умовах постійних кліматичних коливань та стресових факторів. Наші фахівці та менеджери компанії "Аграрна Платформа" завжди готові надати додаткову консультацію та підтримку у виборі необхідних добрив для вашої сої.

Інформаційне повідомлення
Посилання скопійоване в буфер обміну
(5)
(5)